0item(s)

Geen artikelen in uw winkelwagen.

Onderdekens

Van laag naar hoog sorteren

4 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

4 artikel(en)

Onderdekens

Op zoek naar een heerlijke onderdeken? Op Bedtextiel Outlet vind je een groot assortiment beddengoed waaronder mooie onderdekens. Betaal niet teveel, de beste aanbiedingen onderdekens!

Waarom een onderdeken gebruiken?

Een onderdeken zorgt voor extra slaapcomfort en biedt daarnaast bescherming voor je matras. Een onderdeken is, zoals de naam wellicht doet vermoeden, een deken voor onder je. Dus een deken waar je op ligt. Onderdekens zijn gevuld met een zacht vulmateriaal en zijn een paar cm dik. Hierdoor lig je extra zacht en comfortabel. Een onderdeken is vast te maken aan de matras waardoor deze niet of nauwelijks schuift. Behalve het slaapcomfort heeft een onderdeken ook een beschermende functie. Zo zorgt deze dat er geen vuil en vocht in de matras zelf komen waardoor de matras langer mee gaat.

Soorten onderdekens

Onderdekens kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Vaak wordt er gekozen voor natuurlijke materialen als katoen en wol omdat deze goed ademen, zacht zijn en vocht opnemen en reguleren. Sommige wollen onderdekens zijn voorzien van een heerlijk zachte wolvacht voor extra comfort en warmte in de winter. Er zijn ook volledig katoenen onderdekens. Het voordeel van een katoenen onderdeken is dat deze goed wasbaar is in tegenstelling tot een wollen onderdeken.

Type matras

Onderdekens zijn doorgaans in de hoeken voorzien van elastieken zodat deze aan de matras bevestigd kan worden. Door dit systeem zijn de onderdekens geschikt voor ieder type en dikte matras, ook voor toppers.

Maten onderdekens

Kies dezelfde maat onderdeken als de maat van je matras voor de beste pasvorm. Door het systeem met elastieken maakt het in de praktijk niet uit als de onderdeken iets smaller of korter is dan de matras. Een standaard Nederlandse maat matras is 200 cm lang. De extra lengtematen zijn 210 en 220 cm lang. De standaard eenpersoons matrasmaat is 90 cm breed, echter bestaan er ook smallere matrassen van 70 en 80 cm breed, en een bredere (seniorenmaat) van 100 cm breed. De tweepersoons en lits-jumeaux standaardmaten zijn 140, 160, 180 cm breed en in uitzonderlijke gevallen zijn matrassen 200 cm of nog breder. Bij twijfel adviseren we om de matras goed op te meten en om eventueel contact op te nemen met de klantenservice voor advies.

Naast de normale en extra grote afmeting hebben we ook kindermaten onderdekens. Deze dekens met kleine afmetingen zijn speciaal geschikt voor ledikantmatrassen en peutermatrassen van 60x120 cm en 70x150 cm.

Onderdeken kopen?

Op Bedtextiel Outlet vind je de beste aanbiedingen onderdekens. Iets gevonden? Bestel deze gemakkelijk via de webshop en betaal voor- of achteraf via verschillende betaalopties. Na het ontvangen van je bestelling gaan we ermee aan de slag en doen we er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Doorgaans gebeurt dit binnen een (werk)dag en heb je jouw nieuwe onderdeken binnen een paar dagen in huis.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over de onderdekens of andere artikelen? Neem gerust contact op met de klantenservice.