Donzen Dekbedden

10 Items

30
  • 30
per pagina
Filters
  • Positie
  • Nieuw
  • Prijs: oplopend
  • Prijs: aflopend
Positie

10 Items

30
  • 30
per pagina
Filters
  • Positie
  • Nieuw
  • Prijs: oplopend
  • Prijs: aflopend
Positie

Donzen dekbedden

Op zoek naar een donzen dekbed voor de beste prijs? Dan is Bedtextiel Outlet dé plek om te kijken! Op Bedtextiel Outlet vind je een groot assortiment donzen dekbedden van huismerken en A-merken als iSleep, Ducky Dons, D'Orveige en Timzo. Alle dekbedden op Bedtextiel Outlet hebben een echte outlet prijs en worden zo goedkoop mogelijk aangeboden!

Groot assortiment donzen dekbedden

Je dekbed vervult een belangrijke rol bij het verkrijgen van een goede nachtrust. We brengen iedere nacht uren door in bed dus het is van groot belang dat het dekbed goed aanvoelt en aansluit op je wensen en voorkeuren. Wat het juiste dekbed is verschilt per persoon, klimaat, periode en huis. Veel mensen zweren bij een donzen dekbed omdat deze zo lekker om je heen valt een op een comfortabele manier warm is. Bij Bedtextiel Outlet vind je donzen dekbedden in verschillende verhoudingen en voor verschillende budgetten.

Verschillende donzen dekbedden

Donzen dekbedden zijn er in verschillende kwaliteiten en met verschillende donspercentages. Hoe hoger het percentage dons des te lichter, zachter en soepeler het dekbed. Dekbedden met een laag donspercentage zijn dikker, zwaarder en doorgaans ook goedkoper. Een 100% donzen dekbed heeft het meest volume en is heerlijk zacht, soepel en licht. Omdat dons heel goed isoleert en zich aanpast aan de lichaamstemperatuur, is dons lekker warm in de winter en koel in de zomer. Dons is geschikt voor wie het snel warm of koud heeft, en voor wie een voorkeur heeft voor een licht dekbed (bij hoog donspercentage). Een donzen dekbed is daarnaast zeer duurzaam en gaat lang mee. De levensduur van een donzen dekbed wordt vergroot door deze regelmatig op te schudden en te luchten. Het wordt afgeraden om op een donzen dekbed te gaan liggen. De meeste donzen dekbedden kunnen, indien nodig, worden gewassen. Echter raden we het af. Indien je er toch voor kiest om een donzen dekbed te wassen dan is het belangrijk om de wasinstructies te volgen.

Type dekbed

Donsdekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ga je voor een extra dik winterdekbed of liever voor een all-year variant? Veel mensen kiezen ook voor een 4-seizoenen donzen dekbed zodat deze zelf naar wens kan worden aanpast aan het seizoen en (binnen)klimaat? Of zoek je een donzen zomerdekbed om tijdens de warme zomermaanden koel te kunnen slapen? In de webshop van Bedtextiel Outlet vind je alle type donzen dekbedden.

Enkel donzen dekbed

De meeste mensen hebben een enkel donzen dekbed. Hierin maken we nog onderscheid in winterdekbedden en all-year dekbedden. De namen zeggen het eigenlijk al. De winterdekbedden zijn het warmst en zijn speciaal geschikt voor de winterperiode. De all-year (vertaald ''hele jaar'') dekbedden zijn, met ons Nederlandse klimaat, geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar.

4-Seizoenen donzen dekbed

Steeds meer mensen kiezen voor een 4-seizoenen donzen dekbed. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen. Een dun zomerdekbed, en een iets dikker dekbed voor het voor- en najaar. Beide delen kunnen aan elkaar bevestigd worden om er een ideaal winterdekbed van te maken.

Donzen zomerdekbed

Een donzen zomerdekbed is een dun en licht dekbed gevuld met een hoog donspercentage. Hiermee is een donzen zomerdekbed ideaal voor de warmere zomerperiode. 

Verschillende warmteklasse donzen dekbedden

In Nederland delen we dekbedden in onder 4 warmteklassen, waarbij warmteklasse 1 het warmst is.

Warmteklasse 1: Een echt winterdekbed voor wie het snel koud heeft en/of in een koude slaapkamer slaapt.
Warmteklasse 2: Een All-year dekbed, doorgaans meest geschikt voor ons klimaat. Voor de meeste mensen is een warmteklasse 2 dekbed ook voldoende in de winter.
Warmteklasse 3: Voor- of najaars dekbed en/of voor wie het snel warm heeft.
Warmteklasse 4: Een zomerdekbed speciaal geschikt voor de warme zomermaanden.

Donzen dekbed kopen?

Op Bedtextiel Outlet heb je een ruime keuze aan donzen dekbedden voor ieder budget. Een dekbed gevonden? Bestel deze gemakkelijk via de webshop en betaal voor- of achteraf via verschillende betaalopties. Na het ontvangen van je bestelling gaan we ermee aan de slag en doen we er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Doorgaans gebeurt dit binnen een (werk)dag zodat je binnen enkele dagen kunt gaan genieten van je nieuwe donsdekbed.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de donzen dekbedden? Of vind je het moeilijk om het juiste dekbed te vinden en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact op, onze klantenservice helpt je graag!