Dekbedden

Keuzefilters

9 Items

27
  • 27
per pagina
Filters
  • Populariteit
  • Prijs: oplopend
  • Prijs: aflopend
  • Nieuw
Populariteit

9 Items

27
  • 27
per pagina
Filters
  • Populariteit
  • Prijs: oplopend
  • Prijs: aflopend
  • Nieuw
Populariteit

Dekbedden outlet

Op zoek naar een nieuw dekbed voor de goedkoopste prijs? Dan is Bedtextiel Outlet dé plek om te kijken! In onze dekbed outlet vind je een groot assortiment dekbedden van huismerken en A-merken als iSleep, Ducky Dons, D'Orveige en Timzo. Alle dekbedden hebben een outlet prijs en worden zo goedkoop mogelijk aangeboden. De beste dekbed aanbiedingen vind je bij Bedtextiel Outlet!

Groot assortiment dekbedden

Je dekbed vervult een belangrijke rol bij het verkrijgen van een goede nachtrust. We brengen iedere nacht uren door in bed dus het is van groot belang dat het dekbed goed aanvoelt en aansluit op je wensen en voorkeuren. Wat het juiste dekbed is verschilt per persoon, klimaat, periode en huis. Bij Bedtextiel Outlet vind je dekbedden in alle soorten en materialen. Voor iedereen, iedere situatie en ieder budget een geschikt dekbed. Je hebt al een dekbed vanaf €17,95!

Verschillende materialen dekbedden

Veel dekbedden zijn gevuld met natuurproducten als veren, dons, wollen of katoen. Het voordeel van een natuurproduct is dat het materiaal goed ademt en zorgt voor een prettige, comfortabele warmte. Verder hebben alle materialen dekbedden weer hun eigen eigenschappen. Een andere optie waar veel mensen voor kiezen is een synthetisch dekbed. Deze dekbedden zijn anti allergisch en gemakkelijk te wassen en te onderhouden. Daarnaast zijn deze dekbedden het goedkoopst!

Donzen dekbedden

Een donzen dekbed heeft volume en is heerlijk zacht, soepel en licht. Omdat dons heel goed isoleert en zich aanpast aan de lichaamstemperatuur, is dons lekker warm in de winter en koel in de zomer. Dons is geschikt voor wie het snel warm of koud heeft, en voor wie een voorkeur heeft voor een licht dekbed. Een donzen dekbed is daarnaast zeer duurzaam en gaat lang mee. De levensduur van een donzen dekbed wordt vergroot door deze regelmatig op te schudden en te luchten. Het wordt afgeraden om op een donzen dekbed te gaan liggen. De meeste donzen dekbedden kunnen, indien nodig, worden gewassen. Echter raden we het af. Indien je er toch voor kiest om een donzen dekbed te wassen dan is het belangrijk om de wasinstructies te volgen.

Wollen dekbedden

Wol is net als dons een natuurproductwelke goed ademt en ventileert. Een wollen dekbed is minder volumineus en relatief zwaar, perfect voor wie het fijn vind om wat op zich te voelen! Wol is een zelfreinigend materiaal. In de wol is lanoline (wolvet) aanwezig. Hierdoor is wol vuilafstotend en bacteriewerend. Een wollen dekbed is niet wasbaar (met uitzondering van speciale wasbare wol). Het regelmatig opschudden en luchten volstaat om jaren plezier te hebben van een wollen dekbed.

Synthetische dekbedden

Een groot voordeel van synthetische dekbedden is dat ze anti allergisch en goed wasbaar zijn. Vaak kunnen deze dekbedden ook op een hoge temperatuur worden gewassen wat huisstofmijt effectief tegen gaat. Hierom zijn synthetische dekbedden geschikt voor mensen met huisstofmijt- en andere allergieën. De polyester vulling, een holle vezel, wordt tegenwoordig zo ontwikkeld dat deze kan ademen. Hierdoor voelt een synthetisch dekbed toch licht en luchtig aan.

Katoenen dekbedden

De eigenschappen van katoenen dekbedden lijken op die van wol. Katoen ademt goed en is ventilerend. Katoen isoleert wat minder waardoor dit materiaal vaak als vulling wordt gebruikt bij zomerdekbedden. In tegenstelling tot wol kunnen katoenen dekbedden wel goed worden gewassen.

Type dekbed

Behalve de gebruikte materialen maken we een onderscheid in het type dekbed. Ga je voor een enkel dekbed (winter- of all-year dekbed) of voor een 4-seizoenen dekbed welke je zelf naar wens kunt aanpassen aan het seizoen en (binnen)klimaat? Of zoek je een zomerdekbed om tijdens de warme zomermaanden koel te kunnen slapen? In de webshop van Bedtextiel Outlet vind je alle type dekbedden.

Enkel dekbed

De meeste mensen hebben een enkel dekbed. Hierin maken we onderscheid in winterdekbedden en all-year dekbedden. De namen zeggen het eigenlijk al. De winterdekbedden zijn het warmst en zijn speciaal geschikt voor de winterperiode. De all-year (vertaald ''hele jaar'') dekbedden zijn, met ons Nederlandse klimaat, geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar.

4-Seizoenen dekbed

Steeds meer mensen kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen. Een dun zomerdekbed, en een iets dikker dekbed voor- of najaars dekbed. Beide delen kunnen aan elkaar bevestigd worden om er een winterdekbed van te maken.

Zomerdekbed

Een zomerdekbed is een dun dekbed speciaal geschikt voor de zomer. Zomerdekbedden zijn doorgaans gemaakt van natuurlijke materialen die goed ademen en ventileren.

Verschillende warmteklasse dekbedden

In Nederland delen we dekbedden in onder 4 warmteklassen, waarbij warmteklasse 1 het warmst is.

Warmteklasse 1: Een echt winterdekbed voor wie het snel koud heeft en/of in een koude slaapkamer slaapt.
Warmteklasse 2: Een All-year dekbed, doorgaans meest geschikt voor ons klimaat. Voor de meeste mensen is een warmteklasse 2 dekbed ook voldoende in de winter
Warmteklasse 3: Voor- of najaars dekbed en/of voor wie het snel warm heeft.
Warmteklasse 4: Een zomerdekbed speciaal geschikt voor de warme zomermaanden.

B-Keuze dekbedden

Ben jij op zoek naar een extra voordelig dekbed? Bedtextiel Outlet heeft ook een assortiment van B-keuze dekbedden. B-keuze betekent dat het dekbed een fabrieksfoutje of kleine beschadiging heeft waardoor deze niet meer voor de normale nieuwprijs kan worden verkocht. De B-Keuze dekbedden die wij verkopen zijn niet stuk of minder van kwaliteit. Bij een B-keuze dekbed kan gedacht worden aan een extra stikrand of stukje overlappende stof. Het dekbed is verder gewoon nieuw en ongebruikt en met gebruik van een dekbedovertrek zal je geen verschil zien of merken. Het voordeel van B-keuze beddengoed is simpel uit te leggen - het is nog goedkoper!

Dekbed kopen?

Op Bedtextiel Outlet heb je een ruime keuze aan dekbedden voor ieder budget. Een dekbed gevonden? Bestel deze gemakkelijk via de webshop en betaal voor- of achteraf via verschillende betaalopties. Na het ontvangen van je bestelling gaan we ermee aan de slag en doen we er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Doorgaans gebeurt dit binnen een (werk)dag zodat je binnen enkele dagen kunt gaan genieten van je nieuwe dekbed.

Hulp nodig?

Heb je vragen over bijvoorbeeld het materiaal of de maat? Of vind je het moeilijk om het juiste dekbed te vinden en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact op, onze klantenservice helpt je graag!